Skip to main content

Vår ordförande skriver bland annat om årsmötet och arrangörsträffen i Västerås, årets festivalresa och om Monbijoukvartettens Sverigeturné.

Äntligen februari. Vi har klarat av den mörkaste tiden och dagarna blir längre. Talgoxarna är igång och snart ska det spira i rabatter och dikesrenar av de första vårblommorna. 

Vi i Kammarmusikförbundet är också igång! Vi förbereder årsmötet som kommer att äga rum i Västerås igen. Samma helg, 23-24 mars, anordnas det regional arrangörsträff på Konserthuset med ett bra program och fina artister, så då passar vi på att ha vårt årsmöte. Om ett sånt helgupplägg lockar gäller det att passa på att anmäla er så snart som möjligt för att kunna utnyttja det förmånliga erbjudandet på mat och logi för arrangörsträffen. Sista anmälningsdag 8 februari.

Det är naturligtvis möjligt att endast delta i årsmötet som börjar kl 13:30 i Konserthuset den 24 mars. Vi kommer att skicka ut handlingarna i god tid. Verksamhetsberättelsen är nästan klar och valberedningen med Cathja Mörner har satt igång sitt arbete. Reseersättning utgår till långväga resenärer. Mer information om årsmötet och arrangörsträffen hittar du på här på hemsidan (länk nedan).

Nu är höstens turné för Ung & Lovande-vinnarna Monbijou klar. Det har varit stort intresse för att få kvartetten till föreningarna och med hjälp av Musik i Syd har vi lyckats lägga ut ytterligare fem konserter under våren 2025 utöver de 25 konserter som ingår i Sverigeturnén i höst.

I dagarna kommer också en inbjudan att gå ut om årets festivalresa för våra medlemmar. I år går resan till Fair Play Chamber Music Festival i Järna. Där erbjuds ett fullspäckat program och vår grupp kommer också att få lite guldkant med extra introduktioner varje morgon och ett mingel på söndagskvällen (se även länk till nyhet nedan).

Vi är angelägna om att våra nyhetsbrev och annan information ska nå så många intresserade som möjligt. Därför skulle jag be varje förening att skicka namn och kontaktuppgifter på era styrelseledamöter till vårt kansli. Det skulle göra stor skillnad!

Nästa KammarmusikNytt utkommer i april, men innan dess hoppas jag att jag fått träffa många av er i Västerås under helgen 23-24 mars med avslutande årsmöte.

Varma hälsningar,
Kajsa Wejryd, Ordförande

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer