Skip to main content

Kammarmusikförbundet välkomnar sex nya medlemsföreningar som tillkommit under 2023. Föreningar med verksamhet i Stockholm, Örnsköldsvik, Sundbyberg, Lund, på Gotland och Öland. Mer om vilka föreningarna är i denna nyhet. Sammanlagt är vi nu 110 medlemsföreningar i förbundet.  

Kammaren Kammarmusikklubb
Från och med våren 2022 huserar Kammaren i Vasastan i Stockholm, på Teater Giljotin. Detta år fyller Kammaren 30 år vilket firas med ett festligt program som avslutas med en jubileumskavalkad i november. Konstnärlig ledare för kammarmusikserien är violinisten Emma Nyman. 

Örnsköldsviks Musiksällskap
Detta anrika sällskap firade 125-årsjubileum redan 2014. Det hör verkligen inte till vanligheterna att en stad och kommun med Örnsköldsviks storlek har förmånen att ha en lokalt förankrad och genomarbetad musikalisk institution. Musiksällskapet är navet i konserternas Örnsköldsvik och har även en egen symfoniorkester.

Bällsta Musikförening 
Bildades förra året (2022) av bland andra cellisten Mattias Rodrick. Föreningen har som ändamål att bedriva ideell verksamhet som främjar musiken i och runt Marabouparken Konsthall i Sundbyberg med en särskild målsättning att arrangera kammarkonserter inom genrerna klassisk, jazz och folk- och världsmusik. Bällsta Musikförening driver konsertserien ”Musik i Marabouparken”; 22-23 september arrangeras det Klangfest.  

Föreningen Scenbrottet
Föreningen Scenbrottet är en ideell musikarrangör i Mörbylånga kommun på Södra Öland. Föreningen har en egen utomhusscen som  varit under uppbyggnad sedan ett par år tillbaka. I arrangemangen läggs tonvikten främst på rösten/sången och tonen i olika konstmusikaliska genrer. Föreningen har funnits sedan 2011 och har sakta byggt upp en verksamhet som i huvudsak består av professionell musikutövning.  

Föreningen Lundabarock
Efter ett par års uppehåll utan aktivtet återstartar denna förening nu sin verksamhet med barockmusikkonserter i Lund med omnejd. Lundabarok har tidigare varit medlemmar i Kammarmusikförbundet och är nu välkomna tillbaka. Tenoren Johan Linderoth, som var en av initiativtagarna till föreningens bildade, är fortfarande en av drivkrafterna.   

Vamlingbo Kammarmusikfestival
Kammarmusikfestival på Gotland. Årets festival, som gick av stapeln 14 – 16 juli gästades bland annat av den finska kompositören och ljudkonstnären Tytti Arola. Konstnärliga ledaren, violasten Riika Repo, har varit en del av festivalen sedan starten 2007.

Bilden ovan: Hämtad från årets kammarmusikfestival i Vamlingbo på Gotland.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer