Skip to main content

Ukrainska världspianisten Anna Fedorova gästar Varberg i oktober. Med anledning av evenemanget har Varbergs Konsertförening beslutat att vid samtliga av föreningens konserter, under spelåret 2023/2024, skänka konsertgåvorna till att återuppbygga musiklivet i Ukraina, detta via Kungl. Musikaliska Akademien.

Anna Fedorova.

I stället för kostsamma blombuketter till artisterna har Varberg Konsertförening under många år gett en enkel bukett och ett gåvobevis till artisterna vid konserterna.

– Vid konserterna har vi tidigare skänkt en gåva till Läkare utan gränser, men den 22 oktober gästas vi av ukrainska världspianisten Anna Fedorova. Detta har inspirerat styrelsen till ett beslut att under spelåret 2023-2024 i stället skänka konsertgåvorna till ett välgörande ändamål i Ukraina, säger Lennart Folkeson, ordförande Varbergs Konsertförening.

Styrelsens beslut underlättades eftersom det redan finns en enkel väg att ge stöd. Kungl. Musikaliska Akademien har nämligen, efter samråd med en rad musikinstitutioner i Sverige, låtit öppna ett insamlingskonto för återuppbyggnaden av musiklivet i Ukraina

Till Kungl. Musikaliska Akademiens sida ”Stöd Ukrainas musikliv”

Mer om Anna Fedorovas konsert i Varberg.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer