Skip to main content

Frontside i Göteborg kommer att klinga även i dessa tider. Det blir en streamad festival där alla konserter från Älvsborgs kyrka sänds. Temat är Frontside light- Let the music sound! Det handlar om musikens kraft att överleva i alla möjliga situationer sedan urminnes tider. Festivalen äger rum 15-17 januari.  

Ett av festivalens nyckelverk, starkt knutet till temat, är franske tonsättaren Olivier Messiaens Kvartett vid tidens ände som framförs fredagen den 15 januari, vilket är årsdagen då verket uruppfördes för exakt 80 år sedan. Messiaen fullbordade verket under mycket svåra förhållanden som krigsfånge i Görlitz. Uruppförandet skedde i fånglägret den 15 januari 1941 för minst 400 krigsfångar och lägervakter. 

Länkarna till festivalens samtliga streamade konserter publiceras på Fronsides hemsida 15 minuter innan konsertens början. Länkarna hittas även på Fronsides Facebooksida.

Ta del av festivalprogrammet här.

Till Fronsides hemsida.

Omslagsbild: Karin Dornbusch, konstnärlig ledare för Frontside.
Foto: Johan Sundell

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer