Skip to main content

Ung & Lovande arrangeras i Västerås Konserthus, 16-18 april 2021. Nu är ansökningsfönstret öppet. Biennalen och tävlingen vänder sig till unga musikstuderande i ensembler från duo och uppåt. 

Är du musikstuderande på masternivå och tidigast född 1991? Eller känner du någon som är det? Då kan du tipsa om att det nu går att ansöka till Ung & Lovande 2021. Ansökan ska vara inne senast 19 oktober. Den vinnande ensemblen får en landsomfattande turné i pris.

Foto: Jonas Bilberg

Mer om tävlingen och ansökan.

Vinnarna 2019 

Kristina Winiarski, violoncell och Pontus Carron, piano vann Ung & Lovande 2019, och är hösten 2020 på turné runtom i Sverige. Turnén består av 26 konserter under perioden 11 augusti – 5 december, från Hudiksvall i Hälsingland till Malmö i Skåne. Kristina Winiarski och Pontus Carron började spela tillsammans 2015 under sin studietid vid kammarmusikutbildningen på Edsbergs Slott i Stockholm. 

Mer om turnéen. 

Duo Winiarski/Carron spelar Claude Debussy på en lunchkonsert i Kulturhuset i Ytterjärna.


Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer