Kammarmusikbiennalen Ung & Lovande

Ung & Lovande 2021 17-18 april i Västerås

Biennalen Ung & Lovande har funnits sedan 1992. Den går vartannat år och vänder sig till unga musikstuderande i ensembler från duo och uppåt. Maximalt fem deltagande grupper väljs ut från inspelningar till finalen. Den vinnande ensemblen får en landsomfattande turné i pris.  

2021 års tävling går av stapeln i Västerås Konserthus helgen 17-18 april.

2021-års deltagare till biennalen är valda. Nästa möjlighet att skicka in ansökningar att delta är 2022.

Läs nyhet om vilka bidrag som gick vidare till årets biennal.

2019 års vinnare

Duo Winiarski/Carron vann 2019 års upplaga av kammarmusikbiennalen Ung & Lovande i Västerås Konserthus 27-28 april. Duon består av Kristina Winiarski, cello (f. 1994) och Pontus Carron, piano (f. 1993).

Juryns motivering:

Med stark gemensam gestaltning skapas en förtätad och känslofylld atmosfär i rummet. Genom moget och modigt samspel fångas lyssnaren.

Kristina Winiarski och Pontus Carron började spela tillsammans 2015 under sin studietid vid kammarmusikutbildningen på Edsbergs Slott i Stockholm. De har båda mottagit stipendier från Kungliga Musikaliska Akademien och Frimurarorden, och vann 2017 tillsammans andra pris i tävlingen “Swedish International Duo Competition”. De är båda mycket aktiva som kammarmusiker och har med sin duo gett konserter i bl.a. Konserthuset i Stockholm, Classeek Winter Festival i Genève och i Uppsala Konsert och Kongress. Våren 2018 var de på turné genom hela Sverige i Kungliga Musikaliska Akademiens regi och spelade svensk musik för gymnasieklasser. Deras spel har beskrivits med “mycket närvaro och stort temperament”. Under 2019 väntar bl.a. medverkan vid Båstads och Sandvikens kammarmusikfestivaler samt en skivinspelning med verk av Alice Tegnér och Laura Netzel m.fl. som aldrig tidigare spelats in.

Ung & Lovande turné

Läs nyheten om turnén.
Läs om konsertprogrammet.