Skip to main content

Vår ordförande med en vårhälsning om årsmöte, arrangörsträff och kommande regionala digitala träffar.

Så var det april och vi har redan klarat av vårt årsmöte! Detta i samband med arrangörsträffen i Västerås helgen 23-24 mars. Arrangörsträffen sammanföll i sin tur med en jazzfestival i staden. Det var en storslagen konsert på lördagskvällen under ledning av Magnus Lindgren, även känd i våra sammanhang. Västerås Sinfonietta, en flickkör från Västerås musikklasser och flera solister medverkade. I programmet för arrangörsträffen fanns bland annat en presentation från Kulturrådet och ett panelsamtal om kultursamverkansutredningen. Vi fick också veta mer om hur samverkan inom region Västmanland fungerar och vad man bör tänka på i konsertsammanhang gällande hörseln. Många kammarmusikföreningar var representerade och flera uttryckte att det här var den bästa regionala arrangörsträffen hittills (vilka kammarmusikföreningar som var anmälda till Västerås är listade nedan).

Kajsa Wejryd i Västerås helgen 23-24 mars. Foto: Peter Bothén.

Själva årsmötet avlöpte smidigt. Tre ledamöter i styrelsen: Sonja Dalebäck Arnelöf, Tobials Granmo och Lennart Åkermark, valdes om för en period på två år och jag fick fortsatt förtroende att vara ordförande ytterligare ett år. Vi antog en verksamhetsplan för 2023-2026. Vid det konstituerande sammanträdet efteråt utsågs Lennart Åkermark till vice ordförande och Sonja Dalebäck Arnelöf till sekreterare. Att de fortsätter är vi alla tacksamma för!

Lördagarna den 20 april och 27 april kommer vi att genomföra regionala digitala träffar, då ni i medlemsföreningarna har möjlighet att träffa mig och några styrelserepresentanter för att ställa frågor och resonera om vår och er verksamhet. Håll utkik i era inkorgar! E-post med länk till anmälan har skickats ut via vårt kansli.

Kom ihåg att informera oss om era konserter så att vi kan lägga upp dem i vårt kalendarium. Ju mer som publiceras där, desto mer syns det vad vårt avlånga land erbjuder i form av kammarmusik.

Sköna, härliga vårdagar önskas er alla!

Kajsa Wejryd,
Ordförande

Anmälda medlemsföreningar till Västerås

Sandvikens Kammarmusikförening
Sommarmusik på Lundsberg
Göteborgs Pianofestival
Linköpings kammarmusikförening
Konsertföreningen Tingsryd
Västerås Kammarmusikförening
Skinnskattebergs kammarmusikförening
Södertälje Kammarmusikförening
Örebro Kammarmusikförening
Kammarmusiken i Borås
Gävle Kammarmusikförening
Västerås kammarmusikförening
Trosa Kammarmusikförening
Norra Hälsinglands Konsertförening
Kammarmusikföreningen i Uppsala
Spelrum, Falun
Kammarmusik i Östergötland
Gävle Kammarmusikförening

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer