Skip to main content

På senaste arrangörsträffen i Göteborg gjorde kammarmusikfestivalerna Frontside, Saxå och Nordic Song Festival ett gemensamt framträdande. Nästa arrangörsträff är i Örebro 3-4 juni. Länk till anmälan i denna nyhet.

Vilken härlig helg det blev i Göteborg i början av mars. Denna gång hade MAIS arrangerat träffen tillsammans med Sweden Festivals, följaktligen blev det en manifestation för att främja festivalen som kulturbärare och arrangörsform. Musikaliskt inleddes de tre dagarna på Valands stora scen med en bejublad kammarmusikalsik soaré ihopsatt av Frontside, Saxå och Nordic Song Festival.

Peter Eriksson, Octavian Leyva Dragomir, Karin Dornbusch, Anna Baek Christensen och Gitta-Maria Sjöberg. Foto: Per Axelsson.

Representanter för flera organisationer och föreningar var på plats. Förutom kammarmusik, en välgörenhetskonsert för Ukraina och massor av annan musik kunde deltagaren delta i föreläsningar och nätverkande. Bland annat berättade verksamhetsledaren Maria Rylander, från arrangörsnätverket Knutpunkt, om arbetet med att stärka arrangörer och kulturlivet i stort och Luciana Marques från Kulturrådet informerade om ökad budget för samverkanprojekt 2024-26. Flera kammarmusikföreningar var representerade och samlades i ett eget givande möte, bland annat berättade Gitta-Maria Sjöberg om ett av Nordic Song Festivals fina initiativ, projektet ”Lyrik för klimatet”, i vilket barn från Trollhättan skrivit egna dikter som sedan tonsatts av olika nordiska tonsättare.

Nästa arrangörsträff i Örebro 3-4 juni

Nästa träff är i Örebro, mer information och länk till anmälan.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer