Skip to main content

Åtta av Kammarmusikförbundets medlemsföreningar har sökt och blivit beviljade stöd för projekt riktade till barn och ungdomar. Bland dem Kammarmusiksällskapet Pro Musica i Simrishamn för arrangemanget av en barnkonsert med Lupuskvintetten (bilden).

I oktober gick Kammarmusikförbundet ut med nyheten att våra medlemsföreningar kunde söka stöd för barn och ungdomssatsningar. Några som har genomfört sina projekt är Örebro Kammarmusikförening, där musikskoleelever fick möjligheten att spela en konsert tillsammans med violinisten Peter Spissky, samt Kammarmusiksällskapet Pro Musicas arrangemang med Lupuskvintettens barnkonsert “Den unge Peer Gynt” i Simrishamn. Även Lidköpings Konsertförening har genomfört sitt projekt som var att låta musikskoleelever ta del av en workshop med Duo Julia & Theo, detta i samband med deras vinnarturné i höstas. 

Övriga föreningar som har fått stöd är Torsby Kammarmusikvänner, Kammarmusikföreningen Pro Musica i Karlshamn, Skinnskattebergs Kammarmusikförening, Göteborgs Pianofestival och Södertälje Kammarmusikförening.  

Stöd har beviljats på sammanlagt 80 000 kr, medel som Kammarmusikförbundet i sin tur erhållit från Kulturrådet för att just stimulera förbundets medlemsföreningar till en extra satsning på verksamhet för barn och unga.

Samtliga medlemsföreningar som sökt har blivit beviljade stöd.

Bilden ovan: Lupuskvintetten. Foto: Aija Svensson

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer