Skip to main content

Kammarmusikförbundets ordförande har upplevt en konsert med Uppsala Kammarsolister. Hon delar även med sig av funderingar kring rollen som kassör i föreningslivet, samt ger radiotips med mera.

Förra veckan var jag på en stor konsert igen, första gången efter pandemin. Uppsala Kammarorkester spelade bland annat György Ligety till publikens stora förtjusning. Nuno Cuelho dirigerade och Carolin Widmann var gästsolist på violin. Den musiken hade inte kommit till sin rätt vare sig i radio eller streamad. Musiken var full av effekter från alla till buds stående instrument, bland annat tre marimbor. Fantastiskt att få uppleva sådant igen! Dessutom blev det naturligtvis tillfälle att mötas och umgås med vänner och bekanta. I publikminglet fick jag bland annat tillfälle att berätta om Kammarmusikförbundets senaste digitala regionala träff med medlemsföreningarna. Då kom frågan om kassörsfunktionen upp. I de stora föreningarna med många konserter, stor publik och många musiker, kan en sådan uppgift bli betungande och mycket ansvarsfull. Kanske kan ett utbildningstillfälle eller två underlätta för kassörerna, där vi även kan dela med oss av erfarenheter av att anlita företag att göra delar av jobbet? Vi tar frågan vidare.  

Duo Julia och Theo är mitt inne i sin stora turné och möts av en entusiastisk publik. Den 12 oktober, 19.03 kan alla lyssna på konserten, som spelats in i Umeå. Konserten sänds i P2:s Klassiska konserten. När Julia och Theo kommer till Skinnskatteberg, kommer kvällen att inledas med att två kulturskoleelever spelar varsitt stycke på klarinett respektive flöjt. 

Nästa helg är det stor regional arrangörsträff i Kristianstad. Sen blir det ytterligare två regionala digitala träffar och ett digitalt utbildningstillfälle. Ni som bor lite norröver är välkomna till träffen i Sundsvall den 19-20 november. Hoppas vi kan ses live i ett eller annat sammanhang. Nu är vi verkligen på gång!

Varma hälsningar,
Kajsa Wejryd

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer