Skip to main content

För första gången någonsin uppträder den franska duon Farangi i Sverige. Detta sker inom ramen för På Turné. Den 7 maj gör Farangi sin första spelning, på Kallmyr Godtemplar hus i Ljusdal.

Kontrabasisten Renaud Garcia-Fons och Claire Antonini på lutinstrumentet teorb bildade duon Farangi redan för många år sedan. Med tiden har deras musik berikats, både med deras respektive musikaliska erfarenheter, och i takt med att de odlat sin passion för tidig musik, jazz, och orientalisk musik. Det som knyter samman duon och ger den ett unikt sound är en gemensam kärlek till melodik, rytmerna i tidig musik, och en fascination för uttrycket i den modala musiken.

Repertoaren som består av 19 korta stycken, i första hand originalkompositioner, är miniatyrer som beskriver en fantasiresa till en kulturell korsning. Här får kontrabasen låta som en neyflöjt, och teorben som en persisk setar. Båda instrumentens röster hörs, men nya spelsätt skapar klanger som varierar det musikaliska landskapet i oändlighet.

Farangi är persiska för främling, där främlingen är en tillresande besökare som vill fira glädjen i att musik är ett universellt språk som talar till allas hjärtan.

FARANGIS SPELSSCHEMA UNDER PÅ TURNÉ

7 maj – Kallmyr Godtemplarhus, Ljusdal
8 maj – Delsbo kyrka, Delsbo 
11 maj – Frykenskolans Aula, Torsby 
12 maj – Kulturbruket på Dal, Mellerud 
13 maj – Lilla scenen Spinneriet, Karlstad 
14 maj – Stallet, Stockholm 

Läs en intervju med Farangi i På turnés senaste nyhetsbrev

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer