Skip to main content

Med turnéstart i Södertälje i slutet av februari och turnéslut i Helsingborg, i början av mars gör Brooklyn Rider sammanlagt åtta konserter runt om i landet. I Göteborg kommer den New York-baserade kvartetten även hålla en gratis masterclass, för dem som är extra nyfikna.

Brooklyn Rider har sedan starten 2005 spelat på renommerade scener runtom i världen så som Carnegie Hall, Lincoln Center och Kölner Philharmonie. Senast kvartetten, som kallas ”kammarmusikens framtid” besökte Sverige var våren 2014. Då framförde de bland annat svenske tonsättaren Tobias Boströms första stråkkvartett som specialskrevs för ensemblen. Med sig den här gången har de Europapremiären av tonsättaren Osvaldo Golijovs verk Um Día Bom, ett verk som hämtat inspiration från så vitt skilda håll som poesi av Antonio Vivaldi, Chick Coreas musik och tavlor av konstnären Gustav Klimt. Lägg därtill verk av samtida giganter som Philip Glass och Carolin Shawe, samt Franz Schuberts Döden och flickan.

I samband med konserten i Göteborg, på Artisten, Högskolan för scen och musik, kommer Brooklyn Rider hålla en Masterclass, som är öppen för alla. Arrangemanget är ett samarbete mellan Högskolan för scen och Musik, Göteborgs Kammarmusikförening och Förvaltningen för kulturutveckling. Masterclassen har fri entré.

I ett nyhetsbrev från På turné kallar ordföranden för Helsingborgs Kammarmusikförening, Per Nyrén, Brooklyn Rider för den ”Den ultimata kammarmusikensemblen”
Läs hela intervjun i På Turnés nyhetsbrev.

Turnén som är anordnad av På Turné äger rum den 24 februari till 6 mars 2022. 

24 februari – Södertälje kammarmusikförening

26 februari – Järfälla kammarmusikförening

27 februari – Skinnskattebergs kammarmusikförening

1 mars – Göteborgs kammarmusikförening

2 mars – Vänersborgs musikförening

3 mars – Västerås kammarmusikförening

5 mars – Kulturkvarteret Kristianstad/Musik i Syd

6 mars – Helsingborgs kammarmusikförening

Läs mer om Brooklyn Rider på På Turnés hemsida.

Foto: Shervin Lainez

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer