Skip to main content

Ideell kulturallians styrelse, i vilken Kammarmusikförbundet ingår, via Musikarrangörer i Samverkan (MAIS), har gemensamt undertecknat ett uttalande om regeringens nya restriktioner som började gälla 24 november. Enligt uttalandet är situationen för den ideella kultursektorn nu att den går in i en fördjupad kris som innebär näringsförbud. Behovet av nya stöd särskilt riktade mot den ideella kulturens aktörer är därför stort. 

Uttalandet från Ideell kulturallians publicerades i ett pressmeddelande kort efter att regeringen gick ut med förslaget på de nya restriktionerna den 16 november. I de nya restriktionerna som alltså började gälla 24 november är det förbjudet att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare. Det tidigare undantaget för sammankomster och tillställningar som hålls på serveringsställen har också tagits bort.

Läs hela uttalandet på Ideel kulturallians hemsida.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer