Skip to main content

Fredagen den 2 oktober firade Nordiska Kammarorkestern 30-års jubileum i Tonhallen, i Sundsvall, som är deras hemmascen. En spelglad orkester bjöd, de till antalet 50 i publiken, på musik av Ethel Smyth, György Ligeti, W.A Mozart med flera.

Nordiska Kammarorkestern bildades 1990 och består i dag av 35 musiker. Inom orkestern finns även två mindre ensembler, Nordiska Kammarensemblen och Nordiska Blåsarkvintetten. Som relativt små ensembler har dessa bjudit på musik till många små orter i Västernorrland, allt från Beethovens och Berwalds Septetter till Carl Nielsens klassiska kvintett för blåsare och mycket mycket mer ur den kammarmusikaliska skatten.

Grattis Nordiska Kammarorkestern!

Mer om Nordiska Kammarorkestern, Nordiska Kammarensemblen och Nordiska Blåsarkvintetten.

Foto: Lia Jacobi

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer