Skip to main content

Här en hälsning från vår ordförande Kajsa Wejryd. Från sin äppelblomstrande trädgård skriver hon om den vår som varit och de 100 dagar av sommar som ska komma.

Vi är inne i sommaren efter en vår som alla kommer att minnas. En vår som inte alls blev vad vi hade planerat eller fantiserat. Det är tur mitt i allt att vi gått mot varmare och ljusare tider. För många har det varit en oerhört tuff tid med arbete, sorg och en försörjning som plötsligt bara försvann. Vi som arrangörer har fått ställa in det mesta under andra halvan av våren, vilket framför allt drabbat våra musiker med kringpersonal.

Jag tror att vi alla brukar se fram emot sommaren som en tid av sång och musik, konserter och festivaler, inomhus och ute i det fria. Hur blir det nu? Blir det en tyst sommar? Vi får verkligen hoppas att restriktionerna lättar allteftersom, men det blir inte som vanligt. Vi får njuta av inspelade och streamade konserter och använda vår fantasi till att ordna enkla program i ”kammarmusikalisk anda”, i det lilla formatet. Vi själva får sjunga och spela!

Många av er har skjutit fram planerade program till hösten eller våren 2021. Turnén för Ung & Lovande ligger klar och vi hoppas innerligt att det ska ges klartecken för Kristina Winiarski och Pontus Carron att ge sig ut över landet för att lysa upp med sina fantastiska konserter.

Jag vill önska er alla en fin och givande sommar – trots allt – med hopp om att vi snart ska vara igång som vanligt och få bjuda på musikaliska upplevelser att njuta och berikas av.

/Kajsa Wejryd, Ordförande Kammarmusikförbundet

Var glad min själ åt vad du har,
nu har du hundra sommardar,
och detta är den första.
När solens lopp sin ände tar,
då har du nittionio kvar,
och någon är den största.

Ge noga akt på var du står,
imorgon är med ens igår.
Det går så fort att vandra.
Lägg märke till att vad du får,
är hundra sommardar per år,
imorgon är den andra.

                        – Kajenn

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer