Skip to main content

Kulturrådet får en ny generaldirektör, Kajsa Ravin. Hon efterträder Staffan Forsell och kommer att tillträda sin post den 9 mars.

Kajsa Ravin har de senaste två åren varit kulturdirektör i Region Uppsala, men hon har också erfarenhet som förvaltningschef för kultur och fritid i Gävle och som verksamhetschef i Karlstads kommun. Hon har också arbetat med internationella samarbeten. Dessutom har hon tidigare arbetat på Kulturrådet, som hon alltså nu återvänder till. 

Även ny styrelseordförande

Kulturrådets styrelse förnyas samtidigt genom att Svante Weyler blivit styrelsens ordförande från den 1 januari. Han har tidigare varit producent på Sveriges Radio, förlagschef på Norstedts och drivit ett eget bokförlag. Svante Weyler är även ordförande i Svenska kommittén mot antisemitism. Vid sin sida kommer han att ha Kjell Englund, koordinator, Malena Ernman operasångerska med mera, Aris Fioretos, författare och professor, och Ann-Sofie Köping Olsson, högskolelektor och forskare, som har plats i styrelsen sedan tidigare. Nya ledamöter i styrelsen är journalisten och författaren Po Tidholm och Klara Tomson, som är filosofie doktor och utredare. Dessutom kommer regeringen att utse ytterligare en styrelseledamot under våren.

Bild ovan: Kajsa Ravin och kulturminister Amanda Lind. Foto: Hampus Svensson, Svenska Filminstitutet

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer