Skip to main content

I januari skrev vi om den nya kammarmusikfestialen Frontside i Röda Sten konsthall i Göteborg. Den blev lyckad, och som man redan då tänkte sig, får den nu en fortsättning.

Mike Svoboda framträdde på Frontside 2019, bland annat med ett avloppsrör som didgeridoo.

Den första festivalomgången riktade sig, ganska naturligt med tanke på Göteborgs funktion som port mot västvärlden, västerut. Under den andra upplagan av festivalen tänker man sig att följa Ostindiska Kompaniet österut istället och då ha fokus på de positiva kulturella och musikaliska utbyten som har skett och fortfarande sker idag.

Man kommer å ena sidan att framföra europeiska tonsättares musik som inspirerats av österländsk, och å andra sidan presentera musik av österländska tonsättare från bland annat Kina och Japan. Kinesen Wu Wei, bosatt i Berlin, blir en av de medverkande, och han kommer att spela både kinesisk och europeisk musik på den kinesiska munorgeln ”sheng” (låter som ett mellanting mellan dragspel och munspel). Meningen är, att hela familjer ska gå på konserterna: en konsert vänder sig särskilt till barn, och till alla konserterna kommer barn upp till 16 år att ha fritt inträde. Liksom tidigare är klarinettisten Karin Dornbusch festivalens konstnärliga ledare.

Festivaldatum: 16 – 19 januari 2020.

Text och foto: Carl Friedner

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer