Skip to main content

Duo Julia & Theo – Sverigeturné

OBS! Evenemangsdatumet har passerat

Duo Julia & Theo – Sverigeturné

När
Fre 11 nov 2022
kl 18:00
Var
Lerums kyrka
Pris
Fri entré

Duo Julia & Theo vann 2021 års upplaga av kammarmusikbiennalen Ung & Lovande. Första pris är en Sverigeturné som genomförs under hösten 2022. Denna konsert är en del av den turnén. Med ett naturligt artisteri som väcker nyfikenhet och vidgar lyssnarnas vyer, bjuder Duo Julia & Theo på musik som rör sig sömlöst mellan genrerna.

Duo Julia & Theo består av Theo Hillborg, saxofon, och Julia Isaksson, piano, som träffades 2017 under studietiden vid Royal Academy of Music i London. De har utvecklat en stor repertoar och framträtt både i Storbritannien och i Sverige. Duon strävar efter att tänka utanför ramarna och blandar ofta genrer som folkmusik, jazz, klassiskt och modern musik. 

”Med ett naturligt artisteri som väcker nyfikenhet och vidgar lyssnarnas vyer, bjuder Duo Julia & Theo på musik som rör sig sömlöst mellan genrerna. Framträdandet genomsyras av en charmfull kommunikation musikerna emellan, såväl som med publiken.”

Juryns motivering i finalen av Ung & Lovande 2021.

Julia Isaksson, piano (f. 1996) gjorde sin internationella solistdebut vid 18 års ålder när hon uppträdde för ett fullsatt Laeiszhalle i Hamburg på International Steinway Festival efter att ha vunnit första pris i Steinway Pianofestival i Stockholm 2014. Julia har vunnit pris i flera internationella tävlingar som exempelvis första pris i Feurich International Music Competition i Wien 2016 och andra pris i the Wilfrid Parry Prize 2019. Nyligen har hon även fått andra pris i den prestigefyllda tävlingen Sterndale Bennett Prize 2020. Hon har spelat i Tivolis konsertsal, Göteborgs konserthus och Stockholms konserthus. Julia tog sin kandidatexamen på Royal Academy of Music i London med First Class Honours där hon även går sin mastersutbildning för professor Colin Stone. Hösten 2020 började hon även studera Interpretation Diplom på Musikhögskolan i Malmö för Francisca Skoogh parallellt med sina studier i London.

Theo Hillborg, saxofon (f. 1996) tog sin kandidatexamen på Royal Academy of Music i London med First Class Honours där han studerade för Simon Haram och Martin Speake. Därefter har han fortsatt med en masterexamen på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för professor Christer Johnsson. Som solist har Theo vunnit priser i nationella och internationella tävlingar som exempelvis Stockholm International Music Competition och Polstjärnepriset. Han är medlem i Stockholms Saxofonkvartett, en av Europas främsta ensembler för ny musik. Theo är även en rutinerad orkestermusiker och har arbetat med dirigenter som Sakari Oramo, Edward Gardner, Oliver Knussen och Yan Pascal Tortelier och med orkestrar som Kungliga Filharmonikerna och Manchester Camerata.

___________

Konsertprogrammet:

Chick Corea (1941-2021) – Children’s Songs – Arr. Rob Buckland

Alessandro Marcello (1673-1747) – Adagio och Presto

Magnus Lindgren (1974) –  Kind of a Sonata (beställningsverk)

Claude Debussy (1862-1918) – 1. Pagodes ur Estampes

Takashi Yoshimatsu (1953) – Fuzzy Bird Sonata

Paus

Jean Sibelius (1865-1957) – Norden

Gary Carpenter (1951) – Sonata for Alto Saxophone and Piano

Lili Boulanger (1893-1918) – Prelude

Phil Woods (1931-2015) – Sonata

_________________

Läs mer om Ung & Lovande och om vilka konserter som ingår i Sverigeturnén

Vem som blir nästa vinnare av Ung & Lovande avgörs 5-7 maj, 2023, i Västerås Konserthus
Ansökan för musikstuderande på masternivå ska vara inne senast 4 november, 2022.
Läs mer om ansökan.

Ung & Lovande arrangeras av Kammarmusikförbundet i samarbete med Västmanlandsmusiken och Musik i Syd, med stöd av Kulturrådet och Kulturens.

Arrangör

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer