Skip to main content

Sverigeturné 2024 – så bokar du Monbijoukvartetten

Nu kan medlemsföreningar i Kammarmusikförbundet boka in vinnarna av Ung & Lovande 2023 – Monbijoukvartetten. Sverigeturnén arrangeras i samarbete med Västmanlandsmusiken och Musik i Syd. Vilka platser som kommer att ingå i turnén meddelas senast i KammarmusikNytt den 6 februari.

Kontaktuppgifter för bokning, pris inklusive alla omkostnader, konsertprogram och annan fakta hittar du i texten nedan samt i länkat utbudsblad (pdf). Urvalet av spelplatser är först till kvarn samt logistikberoende.

Boka in senast 1 februari, 2024.

Ladda ned utbudsblad Monbijoukvartetten

Monbijoukvartetten från Musikhögskolan i Malmö och Norges Musikkhøgskole i Oslo segrade i 2023 års final av Ung & Lovande. Hösten 2024 åker de på vinnarturné i Sverige. 

Monbijoukvartetten bildades hösten 2022 i Malmö av Marcus Bäckerud, Alexander Chojecki, Oscar Edin och Kristian Chojecki. Våren 2023 vann kvartetten Sveriges största kammarmusiktävling Ung & Lovande i Västerås Konserthus. I september samma år gick kvartetten till final i den prestigefyllda Szymanowski International Music Competition i Polen. 

Översatt från franskan blir mon bijou på svenska min juvel, men gruppnamnet har en mer blygsam härkomst. Det var i en lägenhet på Monbijougatan, nära Möllevångstorget i Malmö, som kvartetten befann sig när de bildades. De sökte ett internationellt gångbart namn och fann att gatunamnet passade bra för ändamålet. 

Monbijoukvartetten. Foto: Jonas Bilberg

Marcus Bäckerud, violin, är uppvuxen utanför Lund och har studerat på kammarmusikutbildningen på Edsbergs Slott och på Musikkonservatoriet i Köpenhamn för Nikolaj Znaider. Han har vunnit pris i flera tävlingar och uppträtt som solist med orkestrar som Malmö Symfoniorkester och Sollentuna Symfoniorkester. 

Alexander Chojecki, violin, har studerat vid Barratt Due Musikkinstitutt och Norges Musikkhøgskole i Oslo samt Tel Aviv University. Ett urval av hans lärare bestod av Alf Richard Kraggerud, Geir Inge Lotsberg och Dora Schwarzberg. Han har varit aktiv som både orkester- och kammarmusiker i både Sverige och Norge, där han bland annat spelat med MiN-Ensemblen i Nordland. 

Oscar Edin, viola, är uppvuxen på Styrsö utanför Göteborg och började spela fiol redan som femåring. Oscar tog sin bachelor i Göteborg, master i Stockholm och gick till sist solistdiplom i Malmö på viola. Oscar har deltagit i två internationella solo- tävlingar: Hindemith International Viola Competition och Oskar Nedbal International Viola Competition. 

Kristian Chojecki, violoncell, är tillsammans med storebror Alexander uppvuxen på Hisingen i Göteborg. Efter kandidatstudier i Malmö för Andreas Brantelid är han nu bosatt i Köpenhamn för kvartettens solist diplom-studier på DKDM.

Turnéupplägg

Turnén i är uppdelad i tre perioder indelat i olika delar av Sverige. I period 1 och 2 går det att önska konsertprogram A och B. I period 3 är det konsertprogram A som gäller.

PERIOD 1
1/9-8/9 2024
(program A eller B)
PERIOD 2
30/9-13/10 2024
(program A eller B)
PERIOD 3
6-21/11 2024
(program A)
ÅngemanlandSödermanlandSkåne
VästerbottenNärkeBlekinge
NorrbottenUpplandSmåland
LapplandVärmlandHalland
DalarnaÖland
VäsmanlandGotland
GästriklandVästergötland
HälsinglandBohuslän
MedelpadDalsland
HärjedalenÖstergötland
JämtlandSödermanland
ÅngermanlandNärke
Västmanland

Konsertprogram A
Joseph Haydn Stråkkvartett op. 64:6 
Nyskrivet stycke 
Ludvig van Beethoven Stråkkvartett op. 130:1 

Konsertprogram B
Wilhelm Stenhammar Serenad i C-dur, op. 29 
Nyskrivet stycke 
Franz Schubert Stråkkvartett nr 14, ”Döden och flickan” 

_____

PRIS

18 000 kr exkl moms 
(OBS totala priset, dvs inga andra omkostnader såsom hotell och resa tillkommer för Kammarmusikförbundets medlemmar)

BOKNING & INFO

Christian Sundewall, musikproducent Musik i Syd, (ansvarig PERIOD 3 Götaland). 073-5006096, christian.sundewall@musikisyd.se 

Christofer Ekströmer, musikproducent Västmanlands musiken, (ansvarig PERIOD 1 och 2 samt PERIOD 3, Östergötland, Närke och Södermanland) 072-548 50 60 christofer.ekstromer@vastmanlandsmusiken.se 

TEKNISK FAKTA
Scenyta 5 x 4 meter, Programlängd ca 35 + 45 minuter, En pianopall och tre stolar utan karm, samt fyra notställ. 

Turnén arrangeras i samarbete med Västmanlandsmusiken och Musik i Syd, med stöd av Kulturrådet.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer