Skip to main content

Zemlinsky Quartet med Karin Dornbusch klarinett

När
Sön 14 nov 2021
Kl 16:30
Var
Folkets Hus, Festsalen
Pris
200 kronor (Medlem 150 kronor)

Alexander von Zemlinsky – Stråkkvartett nr. 1 i A-dur, Op. 4
Ludwig van Beethoven – Stråkkvartett nr. 9, Op. 59 nr. 3
Antonín Dvořák – Stråkkvartett nr. 96, ”den Amerikans

Zemlinsky-kvartettens besök i Tvåstad under helgen kompletteras vid den andra konserten med den prisbelönta svenska klarinettisten Karin Dornbusch. Sitt genombrott fick hon som vinnare av Solistpriset 1996 och som Rising Star med framträdanden på flera europeiska konserthus. Nu är hon verksam som pedagog och kammarmusiker i Schweiz men framträder återkommande i radio och TV både i Sverige och Schweiz. Hon har även varit konstnärlig ledare för Båstads Kammarmusikfestival 2006-2017 och är nu konstnärlig ledare för Frontside International Chamber Music Festival i Göteborg.

Konserten bjuder på stråkkvartetter av von Zemlinsky och Smetana samt Mozarts Klarinettkvintett tillsammans med Karin Dornbusch som även spelar verk för soloklarinett.

Biljetter säljes alltid i kassan från 1 timme innan konsert. Observera att vi reserverar oss för ev. slutförsäljning om biljett köpes på plats.

Det går att förköpa biljetter på Visit Vänersborg samt via Folkets Hus på 0521-57 57 57.

Samarbete mellan Förvaltningen för kulturutveckling och Frontside Visits.

Foto Johan Sundell

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer