Skip to main content

Trio Nastela

Trio Nastela

När
Lör 16 nov 2024
kl 16:00
Var
Musikens hus, Hantverkaregatan 14, Katrineholm
Pris
Ordinarie 200 kr. Medlemmar 150 kr. Ungdomar under 25 år fri entré via entrékassan! Serviceavgift 15 kr/biljett tillkommer vid förköp.

Tre välvässade musiker i en mindre vanlig men mycket delikat pianotrioform. Räkna med det när Trio Nastela besöker Musikens hus i Katrineholm! Programmet presenteras senare här. Provlyssna gärna på Trio Nastela via inspelningen där de premiärframför stycket med den vitsiga titeln Bagatelle Emmanuel, ett verk Maria Lithell Flyg komponerat på trions uppdrag.

Emmanuel Laville har sitt ursprung i sydvästra Frankrike men flyttade sedan norrut för sin fortsatta utbildning, först till Bordeaux, sedan Paris och Tyskland innan han fick sin första anställning som solooboist i Royal Scottish National Orchestra i Glasgow 2008. Sedan 2012 är han solooboist i Sveriges Radios Symfoniorkester. Han är därtill oboelektor vid Sibelius-Akademien och undervisar på Kungliga Musikhögskolan och Lilla Akademien i Stockholm. Emmanuel har ägnat mycket tid åt svensk musik och även komponerat för sitt instrument.

Sebastian Stevensson är uppvuxen i en musikalisk familj i Sigtuna och spelade klarinett innan han som tioåring bytte till fagott. Han studerade senare vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för Knut Sönstevold och därefter i Mannheim i Tyskland för Ole Kristian Dahl. Efter att ha arbetat på Den Norske Opera kom Sebastian till Köpenhamn för ett vikariat som solofagottist i Danmarks Radio Symfoniorkestret där han sedan 2012 har en fast tjänst. I Danmark arbetar Sebastian också som fagottlärare vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium och är verksam som kammarmusiker.

Sebastian har gästat ett flertal orkestrar i Europa som solist och är även frekvent anlitad för masterclasses för musikhögskolestudenter, både i Sverige och internationellt. 2014 vann han Gillet-Hugo Fox internationella fagottävling i New York och 2016 Solistpriset.

Asuka Nakamura började spela piano vid tre års ålder i Nagoya, Japan. Som sexåring gjorde hon sin debut som kammarmusiker tillsammans med medlemmar ur stadens filharmoniska orkester, och i nioårsåldern var det dags för solistdebut. Asuka har vunnit både första och andra pris i den prestigefyllda pianotävlingen J.P. Fresh i Tokyo vilket bland annat innebar engagemang hos Stockholms konserthus 1997. Hon studerade för Staffan Scheja på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm från 2002 och belönades där med jetongmedaljen.

Asuka har även framträtt flitigt solist internationellt och erhållit en rad priser och stipendier. 2013 gjorde Sveriges Radio en dokumentär, Mozart har aldrig varit i Japan, i vilken Asuka bland annat berättar om de stora kontraster hon upplevde då hon flyttat från Japan till Sverige för att studera västerländsk musik.

Biljetter: Förköp via Nortic eller Katrineholms turistinformation. Säljs även i Musikens hus från kl. 15.15 den 16/11, betalning kontant eller via Swish.

Övrigt: Fika med hembakat tilltugg serveras i pausen. Pris: 20 kr/person. Betalning kontant eller via Swish.

Tillgänglighet: Se TK-appen

Länk till evenemanget på Facebook

Foto Emmanuel Laville: Bo Söderström
Foto Asuka Nakamura: Johan Gillemyr
Foto Sebastian Stevensson: Mattias Ahlm

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer