Skip to main content

Soft lute and sweet flute

OBS! Evenemangsdatumet har passerat

Soft lute and sweet flute

När
Sön 26 nov 2023
kl 16:30
Var
Baptistkyrkan, Linköping
Pris
Ordinarie: 220 kr, Medlemmar samt studerande: 160 kr, Ungdomar (under 25 år): Fri entré!

Duo SolRoos

Emilie Roos – blockflöjt
Dohyo Sol – luta

Duo SolRoos spelar en bred repertoar från medeltid till nutid. Duon har prisats för sitt finkänsliga samspel. Emelie och Dohyo hör till de mest eftertraktade musikerna på sina respektive instrument i Sverige. Som duo har de spelat sedan de träffades under studietiden på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Idag bor de i Höör, där de driver en egen festival och en prisbelönt barockorkester – Höör Barock. Duo SolRoos spelade i våras in musiken till konsertprogrammet ”I Bach:s trädgård” på skiva. Albumet beräknas komma ut under 2023!

Emelie Roos är en av landets främsta blockflöjtsvirtuoser med ett mångsidigt musikerskap. Hon växte upp i Höör med folkmusik, fiol, blockflöjt och sång, och började så småningom på Ingesunds folkhögskolas musiklinje och studerade därefter till musiker vid Det Konglige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, med Dan Laurin som lärare i blockflöjt. 2003 tog hon examen från Stockholm. Emelie har även studerat klassisk sång på musikhögskolan. Hon figurerar som solist, kammarmusiker och projektledare i varierande sammanhang.

Dohyo Sol har studerat klassisk gitarr för Mats Bergström och luta för Sven Åberg vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Efter studierna i Stockholm gick Dohyo vidare för studier vid Koninklijk Conservatorium i Den Haag för professor Nigel North samt vid det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn för Andreas Arend. Dohyo trakterar ett stort antal olika lutor och gitarrer och spelar allt från medeltida till nutida musik. Som solist har Dohyo en förkärlek för musik skriven för den galanta lutan, vilket avser den 13-köriga barocklutan och perioden 1720–1810.

Här får vi vara med på en resa med musik från riddartid, renässans och fram till 1700-tal.

Biljetter förköps från Tickster, men säljs även vid entrén en timme före konserten, då med kontant betalning, kort eller Swish.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer