Skip to main content

Rowland Kudritskaya Bogdanovic Trio

OBS! Evenemangsdatumet har passerat

Rowland Kudritskaya Bogdanovic Trio

När
Ons 7 sep 2022
kl 19:00
Var
Kulturhuset Korpen, Skinnskatteberg
Pris
Ordinarie: 150 kr, Medlemmar: 100 kr, Barn, ungdomar, studenter: fri entré

The Rowland – Bogdanovic Kudritskaya Trio är tre spännande, äventyrslystna och färgstarka musiker som har spelat ihop i många år, och är passionerade vad gäller triorepertoaren. Trion mixar sin program för trio med solo-eller duoinsatser, och väver ihop favoriter med nya stycken. Musik av Peteris Vasks, Dmitrij Sjostakovitj och Anton Dvorak.

Daniel Rowland, violin
Maja Bogdanovic, cello
Natacha Kudritskaya, piano

Daniel Rowland har gästat Sverige åtskilliga gånger med Brodskykvartetten, där han sedan 2007 är primarie. Han är professor i violin vid Royal College of Music i London och gästprofessor vid Royal Scottish Academy of Music & Drama i Glasgow och är konstnärlig ledare för den alltmer uppmärksammade Stift International Music Festival i Holland. Hans instrument är av Lorenzo Storioni, Cremona 1776.

Maja Bogdanovic är en mycket välrenommerad cellist som efter sin konsert i Carnegie Hall fick ord om sig att ha ett framförande med “exceptional tonal beauty” (The Strad) och stor teknisk briljans. Hon konserterar med Tokyo Filharmonic, Tonhalle Orchester Zurich och Serbian Radio Symphony, och har varit pristagare i många tävlingar.

Natacha Kudritskaya har studerat piano i Kiev, Wien och Paris, där hon sedan 2003 är bosatt. Hon är uppburen pristagare i många sammanhang och har på festivaler samarbetat med kollegor som Christoph Eschenbach och Dmitri Bashkirov.

Daniel och Natasja har spelat in Enescus verk för violin och piano och har tidigare spelat in cdn ”Paris Connection”.

___

Program

Peteris Vasks (1946-)                         Castillo interior

Dmitrij Sjostakovitj (1906-1975)                   Piano Trio Nr. 2 in e-moll, Op. 67

PAUS

Isidora Zebeljan  (1967-2020)                       Sarabande (Swedish premiere)

Antonin Dvorak  (1841-1904)                        Piano Trio nr. 4, e-moll Op 90 (Dumky trio)

_______

Foto: Martina Simkovicova

Arrangör

Skinnskattebergs Kammarmusikförening
 

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer