Skip to main content

Rowland Kudritskaya Bogdanovic Trio – NHK 30 år!

OBS! Evenemangsdatumet har passerat

Rowland Kudritskaya Bogdanovic Trio – NHK 30 år!

När
Mån 5 sep 2022
kl 19:00
Var
Kulturhuset Hudiksvall
Pris
Entré 160 kr, Fri entré för medlemmar, barn och ungdom under 20 år samt SFI-elever

Norra Hälsinglands Konsertföreningen konsertsäsong inleds med ett härligt musikprogram och ett antal överraskningar – och det bästa av allt – den som är
NHK-medlem går gratis på konserten. Norra Hälsinglands Konsertförening firar nämligen sitt 30-årsjubileum denna dag.

Rowland Kudritskaya Bogdanovic Trio
Daniel Rowland, violin
Maja Bogdanovic, cello
Natacha Kudritskaya, piano

______

Program

Pēteris Vasks: Castillo interior (2013)

Dmitri Shostakowitch: Pianotrio nr 2 e-moll Opus 67 (1943-44)

Paus

Isidora Zebeljan: Sarabande (2000)

Antonin Dvorak: Pianotrio nr 4 i e-moll Opius 90 även kallad Dumky-trion (1891)

Konserten presenteras av prof. Mattias Lundberg, Uppsala universitet, och inleds musikaliskt med att John Bertell (14 år), från Hudiksvall, som spelar Kol Nidrei av Max Bruch. Detta ackompanjerat av Natacha Kudritskaya på piano.

______

John Bertell kommer från Hudiksvall. Han fyller 15 år strax före konserten och har spelat cello på Kulturskolan i Hudiksvall från 8-årsåldern. Sedan några år tillbaka har John även undervisning i Sundsvall för Christian Sahlin, Nordiska kammarorkestern. Efter att ha deltagit i RUM´s stråklandslag i Falun, funderar John på gymnasiestudier vid musikkonservatoriet där. 2021 mottog han Lions kulturstipendium 2021.

Daniel Rowland, holländsk/engelsk violinist, kombinerar sitt kammarmusicerande tillsammans med internationella toppmusiker med att uppträda som solist med ledande dirigenter och orkestrar över hela världen. Han leder och deltar i i Stiftfestivalen som han grundade 2005 i Twente i Holland och som äger rum två gånger per år sedan dess. Daniel är också gäst i andra musikfestivaler över hela världen ofta tillsammans med Natacha och Maja. I tolv år var han primarie i den världsberömda Brodskykvartetten. Han är också en av grundarna till Tango Quinetet med bandonionisten Marcelo Nisinman (an ensemble with the power of dynamite – Süddeutsche Zeitung). Han har vunnit många internationella tävlingar och priser.

Maja Bogdanovic, född I Serbien, har efter sin debut I Carnegie Hall turnerat världen över med de största orkestrarna. Hon är också en frekvent kammarmusikgäst vid de stora musikfestivalerna världen över. Majas senaste CD med Daniel . ‘Pas de deux’, inkluderar uruppföranden av bl.a. Penderecki och Vasks, och beskrevs som ett magiskt möte mellan cello och violin. Maja har ett speciellt intresse för nutida musik och har sedan 2008 samarbetat med den polske kompositören Penderecki vars andra cellokonsert hon spelade in under hans ledning 2019. Maja har vunnit ett otal internationella tävlingar och priser och lever sedan några år i Holland tillsammans med sin man Daniel och deras dotter Lily.

Natacha Kudritskaya växte upp i Kiev, började tidigt sina studier där och har därefter fortsatt sina studier i Ryssland, Frankrike och Österrike. Liksom sina kollegor i kväll har hon turnerat världen över som solist och kammarmusiker. Hon har också vunnit ett antal prestigefyllda internationella tävlingar, t.ex. Rachmaninofftävlingen för unga pianister i Novgorod år 2000. År 2012 spelade Natacha Kudritskaya in sin första CD, som helt är tillägnad den franska kompositören Jean-Philippe Rameau. Hon har också spelat flera CDs med Daniel Rowland.

_______

Vid denna konsert har vi inget förköp och inga numrerade platser.

Entré 160 kr, medlemmar, barn och ungdom under 20 år samt SFI-elever gratis.
Kassan öppnar 18:00 konsertdagen

Foto: Martina Simkovicova

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer