Skip to main content

Roland Pöntinen – Jubileumskonsert

När
Sön 14 maj 2023
kl 16:30
Var
Baptistkyrkan, Linköping
Pris
Ordinarie: 220 kr

Roland Pöntinen är en av Sveriges allra främsta pianister. Med omättlig musikalisk aptit och en fantastisk teknik borrar han sig in i musikens själva väsen och rör sig alltid lika bekvämt i en repertoar som sträcker sig från de stora klassikerna till nyskrivna verk.

Tonvikten ligger på den ”gyllene eran” i pianolitteraturen som sträcker sig från 1800-talet fram till och med första hälften av 1900-talet, med kompositörer som Debussy, Busoni, Szymanowski och Rachmaninov. Såsom ofta engagerad i storskaliga projekt har Pöntinen nyligen framfört de fullständiga cyklerna av Beethovens pianosonater och Années de pèlerinage av Liszt. Många tonsättare, bland dem Sven-Erik Bäck, Veli-Matti Puumala, Anders Eliasson och Anders Hillborg, har tillägnat honom verk. 2007 uruppförde han Shchedrins romantiska duetter tillsammans med tonsättaren själv på Verbierfestivalen.

Här kommer han att framföra verk av bl.a. Mozart, Chopin, Brahms, Fauré och Ravel.

Biljetter förköps från Tickster, men säljs även vid entrén en timme före konserten, då med kontant betalning, kort eller Swish.

Köp biljett

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer