Skip to main content

Pianoafton med Melissa Jacobson-Velandia

OBS! Evenemangsdatumet har passerat

Pianoafton med Melissa Jacobson-Velandia

När
Ons 17 apr 2024
kl 16:15
Var
Teater Giljotin, Torsgatan 41, Stockholm
Pris
Ordinarie: 200 kr

Melissa Jacobson-Velandia är pianist i den yngre generationen och protegé till vår kära Staffan Scheja. Det gäller att hålla i hatten för här finns både ekvilibrism och känsla i överflöd!

Efter att ha varit en av tre finalister i Solistpriset 2018, har Melissa blivit allt mer efterfrågad som både solist och kammarmusiker i såväl Sverige som utomlands. Hon har fått beröm för sin naturliga musikalitet, förtrollande klang och andlöst engagemang i musiken hon framför.

Som kammarmusiker och solist har Melissa framträtt i en lång rad länder runt om i världen. Tillsammans med Göteborgs Symfoniorkester framförde hon Rachmaninovs 3:e pianokonsert och andra solistuppdrag inkluderar repetitioner av Beethovens 3:e och Rachmaninovs 2:a och 3:e pianokonserter med Verbier Festival Chamber Orchestra och Maestro Derrick Inouye. Framträdanden på Verbier Festivalen med Aaron Coplands Appalachian Spring för 13 spelare med Maestro Kent Nagano, samt John Cages The Seasons med Maestro Michael Tilson Thomas.

Melissa är uppvuxen i Nacka utanför Stockholm och bor sedan flera år i Düsseldorf i Tyskland. Hon är utbildad vid bland annat Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Musikhögskolan i Düsseldorf.

Arrangör

 

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer