Skip to main content
OBS! Evenemangsdatumet har passerat

Järna Festival Academy, 30 juni – 6 juli

När
Tor 30 jun 2022
kl 14:00
Var
Järna
Pris
För pris se Järna Festivals hemsida

Äntligen kan Järna Festival Academy bjuda in till en fullfjädrad festivalvecka med fantastisk musik, underbara artister och många helt unika evenemang. Järna Festival Academy, kammarmusikfestivalen som knyter an till de stora frågorna, undersöker i år vad vi kan göra NU för att vända klimatutvecklingen åt rätt håll under festivaltemat NOW!

I festivalprogrammet återfinns klassiker såsom Schuberts Oktett och Schumanns Pianokvintett jämte mer okända mästerverk som Helena Munktells Violinsonat och Valborg Aulins StråkkvartettElin Rombo sjunger romanser av Hugo Alfvén, publikfavoriten Djurens Karneval av Saint-Saens och nya bekantskaper såsom Kaija Saariahos Sju Fjärilar står också på programmet liksom en föreställning baserad på Andri Snaer Magnasons succébok Om tiden och vattnet.

Vid sidan om festivaltemat ryms den exklusiva slowartkonserten Open Skyspace där Bachs cellosviter framförs i James Turells världsberömda konstinstallation Skyspacesamt ett gästspel av världsbästa jazzsångerskan Amanda Ginsburg med vänner. Det bjuds även på ett unikt framförande av John Cages Sonatas & Interludes för preparerat piano – missa inte chansen att för första gången på 20 år höra denna legendariska musik i sin helhet i Sverige! Utöver det tillkommer barnföreställningar, brunchkonserter, panelsamtal, studentkonserter, vandringskonserter och mycket mer!

Nytt för i år är att festivalen inleds med loppet Running for Beethoven, jätteevenemanget där musik och idrott möts i en riktig folkfest! Läs mer och anmäl dig här.

Järna Festival Academy är en festival som med fokus på musik och hållbarhet vill mana till tanke, samtal och handling. Som en del i detta reser samtliga medverkande till Järna från hela Europa med tåg och publiken uppmanas att färdas kollektivt med festivalens kostnadsfria bussar som går t/r till Södertäljes pendeltåg före och efter programmets konserter.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer