Skip to main content

”Håll musiken igång!”

När
Sön 5 mar 2023
kl 16:00
Var
Kulturskolan, Växjö
Pris
Medlemmar har fri entré. Förköp ej möjligt. Endast biljettförsäljning i entrén.

Baltic Bassoon Quartet

Ignas Mazvila
Lucia Amerise
Leo Ferris
Olivia Brisvall Rydqvist

Baltic Bassoon Quartet startade 2019 och består av fyra vänner som alla brinner för fagotten. Kvartettens medlemmar kommer från olika delar av Europa men förenas i kärleken till sitt instrument.

Fagottens breda register och olika klangliga karaktärer ger kvartetten stor musikalisk variation. Med möjlighet att spela allt från smäktande vackert till rytmiskt svängigt erbjuder ensemblen en bred repertoar. Kontrafagotten tillför ännu en nivå med sina låga bastoner som får rummet att vibrera!

Ett av kvartettens mål är att arbeta mot tidens nedåtgående spiral av minskande antal blåsmusiker och åter igen sätta fagotten på kartan. Som representanter för sitt ovanliga instrument brinner de för att presentera instrumentet och dess musik på ett kreativt, lättillgängligt, inbjudande och roligt sätt! Musiken varvas med informativa mellansnack där instrumentets olika delar, ljudbilder och perks beskrivs och visas upp för publiken.

Medlemmar har fri entré. Förköp ej möjligt. Endast biljettförsäljning i entrén.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer