Skip to main content
OBS! Evenemangsdatumet har passerat

Ensemble från Göteborgs symfoniker

När
Fre 26 nov 2021
Kl 19:00
Var
Folkets Hus, Vänersborg
Pris
200 kronor (Medlem 150 kronor)

Romantisk kammarmusik på tre sätt, skriven under ett tidsspann på 27 år, framförda av musiker ur Göteborgs Symfoniker.

Äldst av de tre är Johannes Brahms även om hans musik inte uruppfördes först. Hans klarinettkvintett är något av det vackraste som skrivits. Brahms skrev den efter att ha förlorat sin bästa vän samtidigt som han insåg att han själv inte hade långt kvar. Det är musik av en erfaren tonsättare som använder all sin skicklighet och kreativitet.

Liksom hos Brahms var Elfrida Andrées första instrument piano. Den medelålders Andrée skrev musik med starka, breda romantiska penseldrag och vackra melodier som vandrar mellan instrumenten.

På kvällens program står också musik av Franz Schreker, lärare i komposition i Wien. Själv kom han tyvärr inte iväg till Hollywood. Ändå hör man tydligt de klangideal som kommit att prägla filmmusiken fram till våra dagar. I ensemblen ingår Ragnar Arnberg klarinett, Alec Frank-Gemmill valthorn, Sara Trobäck violin, Tove Lund violin, Karin Claesson viola, Johan Stern cello och Simon Smith piano.

Foto Anna Hult

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer