Tre starka kvinnor

När
Sön 24 maj 2020
Kl 19:00
Var
Musikhögskolan Ingesund, Arvika
Lilla Konsertsalen
Pris
Medlemmar 100kr, övriga 150kr, studerande/ungdomar/barn gratis

Stina Ekblad och Anna Kruse hyllar poeten Edith Södergran

Anna Kruse är en svensk jazzsångerska som studerat vid Musikhögskolan Ingesund. Sedan 20 år tillbaka är hon bosatt och etablerad i Danmark. Anna har arbetat intensivt med att tonsätta den Finlands-svenska poeten Edith Södergrans dikter och har vid det här laget gjort tre skivor med dessa dikter. De har fått många stjärnor och rosor från recensenter i Norden.

Stina Ekblad är en av Sveriges mest namnkunniga skådespelerskor. En guldbaggebelönad Dramatenaktris. Hon uppmärksammas i allt från Julkalendern till dramaserier och deckare. Stina framträder ofta som uppläsare av lyrik och melodramer och anlitas till samarbeten med orkestrar och musiker som uppskattar hennes musikalitet och naturliga gehör för samspelet mellan ord och ton.

Förutom Anna och Stina framträder även musikerna Jeppe Holst, gitarr samt Nicholas Kingo piano, sång och munspel. Edith Södergrans poesi och Anna Kruses musik och röst möts som systrar från var sin tid. De går sida vid sida, klangfullt, drömmande, vilt och vemodigt har Stina Ekblad sagt om Anna Kruse.

Konserten är ett samarrangemang med Musikhögskolan Ingesund och Arvika Jazz & Blues.

Priset kan variera vid samarbete med andra arrangörer. På alla arrangemang kan du betala entré kontant eller med swish (123 351 1995). Även medlemsavgiften kan betalas med swish – ange då gärna emailadress.

Tillgänglighet
Arvika Konsertförening använder sig av lokaler i Arvika med god
tillgänglighet. Nära parkering, hiss, bra belysning och hörhjälpmedel. Våra värdar är alltid på plats vid konserterna.

Med stöd av Kulturrådet, Arvika Kommun, Westra Wermlands Sparbank, Advokaterna Fredricksson & Ullén AB

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer