Skip to main content

Musica Vitae med Simon Crawford-Phillips och Mattehew Sharp

Musica Vitae med Simon Crawford-Phillips och Mattehew Sharp

När
Ons 11 okt 2023
kl 19:00
Var
Kulturhuset Najaden, Halmstad
Pris
Ordinarie: 200-350 kr, Medlem: 100-250 kr, Ungdomar till och med 20 år: Fri entré

Simon Crawford-Phillips, dirigent och piano
Matthew Sharp, cello

Program

Michael Tippett
Liten musik för stråkorkester

Errollyn Wallen
Cellokonsert – Matthew Sharp

-PAUS-

George Gershwin
Lullaby 

Ernest Bloch
 Concerto Grosso No.1

____

Musica Vitae utforskar Nya Världar tillsammans med den brittiske pianisten och dirigenten Simon Crawford-Phillips i samspel cellisten Matthew Sharp. I denna konsert möter vi musik av George Gershwin, Ernest Bloch och Michael Tippet, samt nordisk premiär av Errolyn Wallens cellokonsert.

Simon Crawford-Phillips är framgångsrik dirigent, hyllad pianist och solist, och en kammarmusiker som regelbundet samarbetar med de allra bästa och största. Hans recept på en spännande programsättning är omfångsrikt och välkryddat, ofta med passion för samtida musik. Simon har framträtt med orkestrar som BBC Scottish Symphony Orchestra och Sveriges Radios Symfoniorkester samt turnérat med sina egna ensembler The Kungsbacka Piano Trio, and Stockholm Syndrome Ensemble. Simon är chefdirigent för Västerås Sinfonietta.

”Cellist. Singer. Educator”. Med dessa tre ord beskriver den brittiske solisten Matthew Sharp sig själv, men det finns verkligen en vidare betydelse bakom dem. Matthew möter musiken med livfull nyfikenhet och det är uppenbart att han vill inspirera andra att hitta samma väg. Han uppträder världen över som solocellist, som baryton i flertalet av operavärldens huvudroller, och han verkar även som dirigent och utbildare. Hans ledstjärnor är att anknytning, inspiration samt att bejaka mod och glädje. Dessa driver honom in i den klassiska kanonen, genom tvärkulturella samarbeten över alla konstformer.

Bokningslänk till Nortic

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer