Skip to main content
OBS! Evenemangsdatumet har passerat

Laura Michelin & Roland Pöntinen

När
Lör 18 sep 2021
Kl 15:00
Var
Argus, Falkenberg
Pris
Ordinarie 170.00, Medlem 120.00, Skolungdom under 18 år 30.00

Laura Michelin, flöjt
Roland Pöntinen, piano

Program:
Francis Poulenc Sonat för flöjt
Claude Debussy Six Epigraphes Antiques
Erwin Schulhoff Sonat för flöjt
Lili Boulanger Nocturne och Cortége
Ingvar Lidholm Solosonat för flöjt
Sven-Erik Bäck Solosonat för flöjt
Max Reger Violinsonat nr 5 Fiss-du
Sigfrid Karg-Elert Sonat för flöjt Bess-dur
Olivier Messiaen Le Merle Noir
André Jolivet Sonat för flöjt

2020 års vinnare av det prestigefyllda solistpriset är flöjtisten Laura Michelin, en lovordad och flitigt anlitad solist som trots sin unga ålder spelat med flera nationella och internationella orkestrar. Nu tar hon tillsammans med den världskände pianisten Roland Pöntinen plats på Sveriges kammarmusikscener som årets solistprisvinnare.

”Laura Michelin har en alldeles sällsynt förmåga att fånga publiken med sitt utsökta artisteri. Med en djupt rotad musikalitet och ett utomordentligt hantverk lyfter hon musiken till högsta internationella nivå. Vi har fått uppleva en makalös kombination av briljant teknik, stor utstrålning och smittande spelglädje ….” – löd juryns motivering vid Solistprisfinalen i Berwaldhallen i Stockholm den 17 januari 2020.

Laura är uppvuxen i Norrköping och har fått all sin tidiga musikaliska utbildning där. Hon har sedan gymnasiet studerat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för prof. Tobias Carron och därefter i München för prof. Andrea Lieberknecht vid Hochschule für Musik und Theather.

På denna konsert ackompanjeras hon av Roland Pöntinen, som sedan sin debutkonsert med Kungliga filharmonikerna 1981 har etablerat sig som en av Sveriges mest virtuosa pianister och som solist på den internationella scenen. Roland har frekvent framträtt med några av de mest framstående orkestrarna runt om i världen, som London Symphony Orchestra, Orchestre de Paris och Los Angeles Philharmonic, och bjudits in till prestigefyllda festivaler som Schleswig-Holstein, Verbier och Mostly Mozart Festival i New York.

Roland har genom sin karriär uruppfört verk av bl.a. Sven-Erik Bäck, Veli-Matti Puumala och Anders Hillborg. 2002 tog han emot medaljen Litteris et Artibus av Kungl. Musikaliska akademin som ett erkännande av ”framstående färdigheter inom det konstnärliga området”.

Foto: Laura Micelin: Davis Sliecans, Roland Pöntinen: Simon Larsson

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer