Skip to main content

KlangFest, 22-23 september

OBS! Evenemangsdatumet har passerat

KlangFest, 22-23 september

När
Fre 22 sep 2023
kl 18:00
Var
Marabouparken konsthall, Sundbyberg
Pris
Från 200 kr

Från stumfilm med levande musik till nyskrivet av barn och unga samt kammarmusik av Bach och Schubert. Det är innehållet när Musik i Marabouparken presenterar KlangFest, en ny festival med stor konstnärlig spännvidd den 22–23 september.

Festivalen öppnar fredag 22 september med att trombonisten Ivo Nilsson och slagverkaren Jonny Axelsson framför sin egenkomponerade musik till fyra filmer av och med stumfilmsstjärnan Buster Keaton. Enaktsfilmerna One Week, The Goat, The Blacksmith och The Scarecrow är var och en ca 20 minuter långa. Det är dessutom första gången Nilsson & Axelsson framför sin musik till The Blacksmith

Lördagens program inleds med KlangBild. En 2-stegsraket som startar med en workshop där barn och unga får skapa grafiska partitur under ledning av professionella tonsättare och musiker. Därefter tolkas barnens partitur av festivalens medverkande musiker.

Festivalen fortsätter sedan med Bachs magiska Goldbergvariationer i version för stråktrio och avslutas med Franz Schuberts stora stråkkvintett – alltsammans framfört av några av Sveriges främsta kammarmusiker. 

Medverkande musiker:

Jannika Gustafsson, violin
Ivo Nilsson, trombon
Jonny Axelsson, slagverk
Frieda Mossop, violin
Florian Huber, viola
Mattias Rodrick, cello
Johan Ahlin, valthorn
Peter Volpert, cello
Mika Takehara, slagverk

Program och biljetter via: https://marabouparken.se/klangfest/

KlangFest arrangeras av Bällsta Musikförening och Rodrick Musik i samarbete med Marabouparken konsthall, med stöd från Region Stockholm, Helge Ax:son Johnsons Stiftelse, Längmanska Kulturfonden och föreningen Samtida Musik.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer