Skip to main content

Julkonsert med Lucia

Julkonsert med Lucia

När
Lör 16 dec 2023
kl 16:00
Var
Brunneby gård
Pris
Ordinarie: 250 kr, Medlem 200 kr, Studerande, ungdom: 100 kr

Julen på Brunneby gård inleds traditionsenligt med julkonsert och luciatåg med elever från Vadstena Sång och Pianoakademi under ledning av Anna Gullman.

Musiklinjen på Vadstena Folkhögskola som startade 1975 hade från början kyrkomusik som huvudinriktning. Sedan 1989 är verksamheten koncentrerad till sång och piano. Repertoaren är klassisk musik från barock till nutid. 2017 ombildades musiklinjen till Vadstena Sång och Pianoakademi med Vadstena- Akademien och Folkuniversitetet som huvudmän.

Musikutbildningens tyngdpunkt ligger på utvecklingen av huvudinstrumentet samt på ett fördjupat kammarmusikaliskt möte mellan sångare och pianist. Musiklinjens höga ambitionsnivå gör att ett hundratal studenter söker till de 30 platser som står till förfogande. Studietiden är 2 år. Varje år har pianolinjen gästats av någon känd pianist som under några dagar arbetat med studenterna i masterclass.

Många av pianisterna och sångarna går vidare till högre musikutbildningar, bl.a. på operahögskolorna i Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Under de senaste åren har före detta elever varje sommar medverkat som solister på Vadstena- Akademiens operaföreställningar.

Stor vikt läggs vid offentliga konsertframträdanden och julkonserten på Brunneby har blivit en sedan 30 år årligen återkommande och av publiken synnerligen uppskattad tradition med förnämliga solistframträdanden, skönsjungande luciatåg och varm feststämning. Konserten avslutar musikåret för Kammarmusik i Östergötland.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer