OBS! Evenemangsdatumet har passerat

Festival! Kammarmusik i vintertid 60-årsjubileum!

När
Ons 26 feb 2020
Kl 19:30
Var
Salhströmsgården, Torsby
Pris
200kr enstaka konserter, 1200 festivalen

Årets tema: ”Kammarmusik med folkliga rötter”

Musikalisk salong 1700-tal

En spännande tillbakablick på 1700-talets musikscen i Stockholm och dess internationella influencers.
Verk av bl.a. Åhlström & Corelli

Dan Laurin – Blockflöjt
Henrik Frendin – Barockviola
Anna Paradiso Laurin – Cembalo

KAMMARMUSIK I VINTERTID är en dold juvel i svenskt musikliv. Varje år under sportlovs- veckan samlar viola- och kammarmusikprofessorn Henrik Frendin, några absoluta toppmusiker för att musicera tillsammans. Festivalen har under årens lopp blivit något av en institution och lockar hängivna kammarmusikälskare ifrån hela Skandinavien som vill njuta av musiken som man gjorde förr, i salongen efter en god måltid.

Arrangemanget startades redan 1960 av den legendariske violinisten Otto Kyndel och är ett av landets äldsta och mest genuina musikevenemang. I dryga 30 år stod Grythyttans Gästgiveri som värd men 2016 flyttades kammarmusikveckan till den genuina Sahlsträmsgården i Utterbyn utanför Torsby. Här bjuds ett varierat och rikt konsertprogram. På förmiddagarna ger musikerna musikföreläsningar, där de insiktsfullt och populärt berättar om kvällens konsertprogram.
Varmt välkomna till fem dagars inspirerande rekreation för alla sinnen!

Konsertavgiften om 1 200 kr vid helpension tillkommer och betalas kontant till föreningen vid ankomsten till Sahlströmsgården. Konsertbiljetter för enstaka konserter kan köpas för 200 kr per kväll. Ring för att boka plats.

Agneta Gip: 073-732 11 65

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer