OBS! Evenemangsdatumet har passerat

Duo Klakimara – ”Då och Nu – från Bach till Adams”

När
Sön 6 dec 2020
Kl 16:30
Var
Linköpings slotts- & domkyrkomuseum, Linköping
Pris
220 kr

Duo Klakimara:
Klara Hellgren – violin
Mika Takehara – slagverk

Med sin innerliga ton har Klara Hellgren sedan sin solistdebut tillsammans med Kungliga filharmoniska orkestern i Stockholm etablerat sig som en av de mest spännande och efterfrågade kammarmusikerna i sin generation. Idag är hon drivande i flera solistiska och kammarmusikaliska projekt och syns ofta i uppdrag som konsertmästare i landets stora orkestrar.
Klara är anställd som violinist i den renommerade stråkkvintetten Uppsala kammarsolister. 2016 gav Klara ut skivan ”Dances of sorrow”. Under 2021 kan man höra Klara som solist i Peteris Vasks violinkonsert ”Distant light” med bl.a. Uppsala kammarorkester den 11 februari.

Med sin virtuosa teknik är Mika Takehara en av de mest framstående solisterna inom slagverk och marimba. Sedan sin solistdebut tillsammans med ensemblen Kroumata har hon framgångsrikt framträtt nationellt och internationellt med ett flertal orkestrar. Mika har också utvecklat en egen mental och tekniskt balanserad scenmetod som uppmärksammats av Scenkonstmuseet och förärats en egen utställning. I samband med en dansföreställning tillsammans med Virpi Pahkinen debuterade Mika som kompositör med ett verk för soloslagverk och elektronmusik. Höjdpunkter under 2020 är uruppförande av Johannes Janssons marimbakonsert tillsammans med Göteborgs Symfoniker. Mika är just nu aktuell med soloskivan ”Silence”.Duo Klakimara framför verk av John Cage, J. S. Bach, Arvo Pärt, Terry De May, Max Richter och John Adams.

OBS! Vi har i höst endast förköp av biljetter. Köp dina biljetter genom att skriva till: linkopingkammarmusik@gmail.com.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer

Hoppa till verktygsfältet