Skip to main content

De Geer-kvartetten

När
Lör 11 feb 2023
kl 16:30
Var
Baptistkyrkan, Linköping
Pris
Ordinarie: 220 kr, Medlemmar samt studerande: 160 kr, Ungdomar (under 25 år): Fri entré!

Musik av Ludwig van Beethoven, Elfrida Andrée och Gabriel Fauré.

Sarah Dodd Falkebring – violin
Nanako Akai – viola
Mikaela Grönberg – cello
Carl Pontén – piano

Sarah Dodd Falkebring kommer från England och är uppvuxen i Los Angeles. Hon har studerat kammarmusik för Emerson, American och Julliard Quartets och Beaux Arts Trio. Innan hon kom till Sverige jobbade Sarah både som frilansare och stämledare. Hon kom till Norrköpings symfoniorkester 1993.

Nanako Akai studerade på Tokyo University of Arts. Därefter följde studier i Tyskland. Nanako frilansade i olika orkestrar innan hon 1997 flyttade till Sverige och spelade i Svenska Kammarorkestern. Sedan 1999 jobbar hon i Norrköpings Symfoniorkester.

Mikaela Grönberg studerade cello vid Royal College of Music i London. Hon har gett soloframträdanden runt om i Europa, och som kammarmusiker framträtt på olika festivaler. Mikaela är cellopedagog på Kulturskolan i Norrköping samtidigt som hon frilansar i flera av Sveriges orkestrar.

Carl Pontèn tog sin Bachelor i piano i Italien. Därefter följde studier vid Mozarteum i Salzburg och Trieste. Han har bl.a. gjort turné med David Oistrakh Quartet i Ryssland och framträder regelbundet med musiker som Dmitri Ashkenazy, Eteri Gvazava, Fedor Belugin, Jeremy Carpenter och Bernt Lysell.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer