Skip to main content

Dahlkvistkvartetten

När
Sön 5 dec 2021
Kl 16:30
Var
Linköpings Slotts- & Domkyrkomuseum, Linköping
Pris
Ordinarie: 220 kr Medlemmar och studerande: 160 kr Ung ton: 80 kr Ungdomar (under 25 år) fri entré!

Alexander Kagan – violin
Kersti Gräntz – violin
Jon Dahlkvist – viola
Hanna Dahlkvist – cello

Dahlkvistkvartetten bildades 2007 och har på kort tid etablerat sig på en internationell nivå samt som en av Sveriges mest ­eftersökta kammarmusikgrupper. De utnämndes till ­Rising Stars säsongen 2012–2013 av Stockholms konserthus och ­European Concert Hall Organisation, vilket innebar att de gästade en rad stora konserthus ute i Europa, bl.a. i Amsterdam, Paris och Wien. Kvartetten vann 2009 ”Ung & Lovande”, vilket hösten 2010 resulterade i en Sverigeturné med 18 konserter ­organiserad av Rikskonserter.

Vid flera tillfällen har kvartetten hörts i SVT, senast våren 2015 och 2018 som husband i ”Camillas klassiska”. I Sveriges Radio P2 har kvartetten också hörts många gånger, bland annat med uruppföranden av stråkkvartetter beställda av Sveriges Radio. Under våren 2015 medverkade kvartetten vid skapandet och urpremiären av balettsuccén ”Midsommarnattsdröm” på Kungliga Operan i Stockholm, som återkom hösten 2016. Dahlkvistkvartetten gjorde debut på Stockholms konserthus i januari 2011 i Steve Reichs ”Triple Quartet”. Konserten blev en succé och kvartetten har sedan dess regelbundet varit inbjuden till Stråkkvartettserien i Grünewaldsalen.

Kvartettens skiva ”Andrea Tarrodi String Quartets” vann 2018 en Grammis i kategorin Årets klassiska och har hyllats i media i Sverige och även utomlands.

Biljetter:
Ordinarie: 220 kr
Medlemmar i Linköpings Kammarmusikförening och studerande: 160 kr
Medlemmar i Skådebanan: 160 kr
Ung ton: 80 kr (konserter i S:t Larskyrkan gratis)
Ungdomar (under 25 år) fri entré!
Kammarmusikaliska kullerbyttor: Vuxna 50 kr, barn gratis.

Biljetterna börjas säljas vid entrén 1 timme före konserterna.
Vi tar både kort och swish.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer