Skip to main content
OBS! Evenemangsdatumet har passerat

Båstad Kammarmusikfestival, 27 juni –2 juli

När
Mån 27 jun 2022
kl 14:00
Var
Båstad
Pris
Se Båstad Kammarmusikförenings hemsida

Grattis till Båstad Kammarmusikfestival som i år firar 30-årsjubileum! Det fullmatade programmet har satts ihop tillsammans med konstnärliga ledaren Cathrine Winnes. Festivalen äger rum 27 juni till 2 juli.

För trettionde gången i rad förgyller alltså Båstad Kammarmusikfestival sommaren på Bjärehalvön med en veckas intensivt musicerande. Den klassiska kammarmusikrepertoaren, varvad med moderna och samtida verk och i framförande av de främsta svenska och internationella musikerna, har gjort festivalen till en av Sveriges mest betydande. Efter två svåra år av publikrestriktioner väntar nu en fullmatad festival, med titeln “Två sidor av samma sak”.

Årtalet 2022 består bara av tvåor, om vi bortser från nollan som ju egentligen ingenting är. ”Kan vi inte leka med detta?” frågade sig festivalens konstnärliga ledare Cathrine Winnes, när hon i vintras började planera sin andra Båstad-festival. Jodå! Hela programmet blev till en lek med tvåor.

“Särskilt betonar och bejakar vi tendensen att etablerade musiker vågar ta sig an ’helig’ musik på nya – men överraskande rimliga – sätt”, säger Winnes.

En rad stora artister kommer såklart till Båstad vid detta 30-årsjubileum. Bland annat bildar Alva Holm, som vann Solistpriset, trio tillsammans med de övriga två finalisterna i Solistpriset: Klara Andersson och Daniel Thorell.

Festivalen invigs med en ceremoni på Birgit Nilssons plats, 27 juni kl 14:00.
Läs hela programmet.

Bilden ovan: Alva Holm. Foto: Julia Severinsen

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer