Skip to main content

Anna Fedorova – piano

Anna Fedorova – piano

När
Ons 18 okt 2023
kl 19:00
Var
Kulturhuset Najaden, Halmstad
Pris
Ordinarie: 200-350 kr, Medlem: 100-250 kr, Ungdomar till och med 20 år: Fri entré

Program

Edvard Grieg
ur Lyriske stykker

Sergej Rachmaninov
Morceaux de fantaisie op 3

Manuel De Falla
Svit ur El amor brujo

-paus-

Modest Musorgskij
Tavlor på en utställning

____

Anna Borysivna Fedorova är en ukrainsk konsertpianist. Fedorova uppträder som solist, kammarmusiker och med symfoniorkestrar i de stora konsertsalarna i Nederländerna, Tyskland, Frankrike, Italien, Storbritannien, Ukraina, Polen, USA, Mexiko, Argentina och delar av Asien, och nu gästar hon Halmstad.

Kritiker från New York Times och Gramophone Magazine har beskrivit Anna Federovas spel som känsligt, poetiskt och smakfullt, och hon blev en viral succé när hennes liveinspelningar av Sergej Rachmaninovs andra pianokonsert fick mer än 35 miljoner visningar på Youtube. Vilket gör den till den mest sedda klassiska konserten på Youtube (!).

Anna ger regelbundet konserter vid flera av världens mest prestigefyllda konserthus som t.ex. Concertgebouw Amsterdam, Carnegie Hall i New York och Tonhalle Zürich.

Som solist har hon framträtt med flera av världens främsta symfoniorkestrar och bjudits in att spela på kammarmusikfestivaler som Verbier, Menuhin och Stift Festival.

Under sommaren 2022 turnerade hon som solist tillsammans med The Ukrainian Freedom runt om i Europa och USA.

Bokningslänk till Nortic

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer