Amanda Maier-kvartetten

När
Sön 3 maj 2020
Kl 16:30
Var
Tannefors kyrka, Linköping
Pris
Ordinarie biljettpris: 200 kr, medlemmar och studerande: 140 kr Ungdomar (under 25 år): Fri entré!

Cecilia Zilliacus – violin
Julia-Maria Kretz – violin
Ylvali Zilliacus – viola
Kati Raitinen – cello

Cecilia Zilliacus är en av Sveriges mest framgångsrika violinister, som regelbundet spelar både i de nordiska länderna och i resten av Europa. Hennes breda repertoar med såväl solo- som kammarmusik har lett till samarbete med en mängd kompositörer och orkestrar. Hennes intresse för nyskriven musik har bidragit till att hon fått många verk specialskrivna för sig.

Julia-Maria Kretz studerade vid Musikhochschule Hamburg tillsammans med sin pianotrio Julius Stern Trio. Trion har vunnit flera internationella priser. Julia-Maria är också medlem i ensemblen Spectrum Concerts Berlin där hon spelar tillsammans med bl.a. Janine Jensen, Maxim Rysanov och Thorleif Thedéen. Hon framträder även som solist.

Ylvali Zilliacus studerade vid Royal College of Music i London, fortsatte på Hochschule für Musik ”Hanns Eisler”” i Berlin och slutade med en masterexamen i kammarmusik på Guildhall School of Music and Drama i London. Ylvali är en hängiven kammar­musiker och bjuds regelbundet in till internationella festivaler.

Kati Raitinen har etablerat sig som en av Sveriges mest framträdande musiker. Förutom sin tjänst som solocellist i Kungliga Hovkapellet driver hon tillsammans med sin stråktrio ZilliacusPerssonRaitinen kammarmusikserien Äntligen måndag! Raitinen framträder även regelbundet på festivaler runt om i världen och har gjort otaliga inspelningar för radio och TV.

De kommer att framföra kvartetter av Amanda Maier, hennes man Julius Röntgen och deras goda vän Edvard Grieg.


Biljetterna börjas säljas vid entrén 1 timme före konserterna.

Med stöd av Linköpings kommun, Statens kulturråd, Sensus och Scandic i Linköping.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer